6 Kasım 2013 Çarşamba

NAKRUM

%100 Türk sermaye ile geliştirilen ve Cetech tarafından yayınlanan tarayıcı tabanlı savaş/strateji oyunu Nakrum'da 3 farklı galaksi ve 3 ayrı ırk bulunuyor.
Alpha Century ve Fornax galaksilerinde genetik, uzay yolculuğu gibi yüksek teknolojilere sahiptir ileri uygarlık seviyesinde canlılar yaşamaktadır. İçinde yaşayan canlıların bundan binlerce yıl sonra "Samanyolu" diye isimlendirecekleri bir galakside ise Adanu diye isimlendirilen küçük bir gezegende, gelecekte bile evrende tek olduklarını düşünecek, henüz evren diye bir şeyin varlığından bile haberleri olmayan ilkel halklar yaşamaktadır.
Nakrum
Atlantis, Alpha ve Azure adındaki ırkların özellikleriini şu şekilde sıralayabiliriz:
Atlantis
Atlantis halkı, gelişmiş mekanik teknolojileri sayesinde güçlü silahlar üretebilmektedir. Üstelik sanayileşmiş ekonomileri sayesinde de üretim maliyetlerini dengelemeyi başarmıştır. Hem teknolojiyi hem de düzenli ekonomiyi tek bir toplulukta toplayan Atlantis halkı, dengeli stratejiler izleyen komutanlar için güzel bir tercih olacaktır.
Nakrum
Alpha
Alpha halkı, mekaniğin de ötesinde psişik güçlere sahiptir. Bu güçler bu halka doğaüstü güçler vermektedir ve bu güçlerini son derece yıkıcı şekilde kullanabilirler. Üstün teknolojileri sayesinde dev silahlar inşa edebilirler. Ancak çok gelişmiş canlılar oldukları için üreme hızları son derece düşüktür ve sanayileşmiş bir ekonomiye sahip olmadıkları için üretim maliyetleri yüksektir. Kısaca Alpha halkı saygınlık ve güç isteyen komutanların tercihi olmalıdır.
Nakrum
Azure
Evrimleştirilmiş yaratıklardan oluşan Azur halkı ise, fiziksel gücün kelime anlamıdır. Teknolojileri nedeniyle belki 1-1 savaşlarda başarılı olamazlar. Ancak şu unutulmamalıdır ki; bir Azur komutanı, bir savaşa asla 1-1 katılmayacaktır. Son derece hızlı üreyebilen üstelik teknolojiden uzak oldukları için üretim maliyetleri düşükolan bu ırk, gerçek savaş komutanlarına hitap edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder