8 Ekim 2013 Salı

VİKİNGLER DİYARI

Kuzeyin yüksekliklerinde yaşayan halklar arasındaki savaş sürüyordu.

Eski tanrıların şaheseri Midgard batmak üzereydi.

Dünyaya huzuru getirecek yeni bir kahramana gerek vardı.

Midgard'ın geleceği artık senin ellerinde.

Gronenland olarak da bilinen Vikingler Diyarı oyunu, sizi Vikinglerin dünyasında maceraya çağırıyor...

HİKAYE

Uzun zaman önce tanrılar Midgard'ı yarattıklarında arkalarına yasalandılar ve o ana kadarki en güzel yapıtlarına baktılar..Dünyayı yarattıktan sonra barış ve huzur içinde yaşamaları için insanları onun yansıması olarak yarattılar..

Tanrılar yarattıkları bu şahesere bakıp ona gelen ziyaretleri kabul ederek uzun yıllar geçirdiler..Günün birinde en akıllıları olan WotaN bir anlaşma yaptı ve Urd Pınarı'ndan içebilmek için sol gözünü vermeyi kabul etti..Pınarın efendisi olan Mimir onu uyardı ve şöyle söyledi: "Bu sahip olmak istediğin suyun tehlikeli sırları vardır; Gelecek hakkında bilgi !!"..
Vikingler Diyari
WotaN kafasının karıştırılmasına izin vermedi ve sudan içti.Anlaşma bittiğinde WotaN'ın bir gözü artık yoktu fakat gelecek hakkında daha çok şey biliyordu.Yüzünden de okunabileceği gibi barışın bitmesine fazla kalmamıştı. Çok geçmeden Wikingler nefretle besledikleri evlerinden çıkıp kanlı savaşlar yaptılar.O andan itibaren bakışları değişen tanrıların babası Odin eski tanrıların sonunun geldiğini anlamıştı.

Kuzgunlarıda onun bu uzun zamandır bildiğini artık onaylıyorlardı..

Midgard'ın bir zamanlar yarattığı dünya kaosa sürükleniyordu.Artık son yaklaşmıştı..Ragnarök yani kıyamet zamanı gelmişti..Tanrılar başarısız olmuştu..!!WotaN güçlü Fenris Kurdu tarafından parçalanmadan hemen önce yüzünde uzun zamandır eksik olan bir gülümseme belirdi..Bunun bir son olmadığını ve her sonun ardında bir başlangıç olduğunu biliyordu..

Savaşlar bittikten sonra hayatta kalan Aesir Tanrıları bir zamanlar Asgard'ın bulunduğu yerde toplandılar.. Derinden etkilenmiş bir şekilde, kalplerinde hüzünle kaybettikleri Midgard'a baktılar..

Vikingler DiyariEski tanrılar tarafından yaratılmış dünya olan Midgar devasa bir harabe şeklindeydi..Alevler ve kara dumanlar gökyüzüne yükseliyordu..Aesir Tanrılarından Fimbultyr'ında yardım etmesiyle tekrar aynı eşitliğe gelen düzen ve kaosun dengesi yeni bir dünya yarattı..İnsanları değiştirmeye kudreti olmasına rağmen bunu yapamadı.. Wiking Hükümdarlarının kanlı savaşlarından yorgun düşmüş yeni bir Midgard doğmuştu..Hayatta kalan Aesir Tanrıları buna sebep olan Wikingler olduğuna karar verdive onlara sırtlarını döndüler.. Hala barış gelmemişti.

Wiking Klanları hala birbirleriyle savaşıyor ve dökülen Einherier'ların kanları toprağı tekrar tekrar kırmızıya boyuyordu.

Eğer Wotan'ın gördüğü kehanet gerçekleşirse yeni bir kahraman doğacak ve yeni bir başlangıcın sebebi olacaktı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder