30 Ekim 2013 Çarşamba

LANISTA WARS

LanistaWars DreamHarvesters ekibi tarafından geliştirilmiş, tarayıcı tabanlı ücretsiz bir MMO oyunudur. 2010 yılından bu yana üzerinde çalışılan oyun tasarımsal ve teknik açıdan bir çok kez evrim geçirmiş, her test döneminde çeşitli yenilikler ve geliştirmeler ile son aşamaya ulaşmıştır.
Adını  Roma döneminde savaşçı köleler satın alarak arenalarda dövüştüren Lanistalardan alan oyun, konseptini de bunun üzerine kurmuş. Oyuncu, gladyatörlerden takımını hazırlayıp maçlarda strajetisini savaşçılarının özelliklerine göre ayarlayarak maçlarda aktif olarak yönetir. Bu maçlardan sonra kazanarak saygınlığını arttırmaya çalışır ve şehirdeki diğer lanistalarla rekabet eder. Bu arada gelirini arttırabilmek için iş yerleri açabilir, diğer lanistalarla birleşerek organiza suçlar işleyebilir. İttifaklar kurarak kendi yerini sağlama alabilir, diğer lanistalara karşı dostluklar kurabilir. Aynı zamanda rakiplerine karşı yer altı faaliyetleri sürdürebilir.
Lanista Wars
Oyuncunun dövüşlerde yer alabilmesi için 6 adet savaşçıya sahip olması gerekiyor.  Oyun içersinde 5 farklı ırk mevcut, bu ırklardan her biri farklı bir özelliğe sahip ve oyun stratejisi bu özellikler üzerine kuruluyor.  Her silahın başka bir silaha ve zırha karşı üstünlüğü var, bu da stratejinin önemini arttırıyor. Dövüş sisteminde ırkların özel yetenekleri de mevcut,bu yetenekler doğru yerde, zamanda ve savaşçıda kullanılmadığı takdirde etkisiz kalabiliyor. Belirli bir şans oranına bağlı olarak savaşçılar kendi ırk özelliklerini saldırılarında uygulayabiliyor.  3 boyutlu sistem sayesinde atmosfer etkileyeci bir hale gelmiş.
Lanista Wars
Rakibi yıpratmanın tek yolu arenada kazanmak değil. Oyun bu noktada kullanıcılara farklı yöntemler sunuyor. Hırsızlar, süikastçiler, organize suçlar gibi aksiyonlarla lanistalar rekabete arena dışında da devam ediyor. Bu tarz saldırılara karşı güvenliği arttırmak gerekiyor.  Diğer lanistalarla lonca kurarak veya müttefik olarak kervan basma vb. suçlar işlenebiliyor ve bunlar geliri arttırıyor.
Oyun içersinde ödüllü turnuvalar da mevcut. Bu turnuvalar sayesinde lanistalar saygınlığını arttırarak isimlerini duyurabiliyorlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder