25 Ekim 2013 Cuma

ROMADORİA

Keşifler, fetihler ve savaşlarla dolu bir oyunda yer almaya hazır mısın? Antik romadaki tek kanun güçlü olanın kanunudur. Savaş taktiklerinin de ordun kadar güçlü olduğunu rakiplerine göster. Binlerce kişiye karşı savaş ve şehrini geliştir.
Antik Roma döneminin mimari, tarihsel, ekonomik ve yönetim gibi birçok özelliğinin orjinaline bağlı kalınaraken ince ayrıntısına kadar işlendiği Romadoria’yı hiçbir yükleme yapmadan tarayıcınızdan oynayabilirsiniz.
Romadoia’da diğer strateji oyunlarından farklı olarak savaşlar 3 aşamalı yapılıyor ve karşılaşmaları sadece istatistiksel olarak değil her aşamayı animasyonlu olarak takip edebiliyosunuz. Oyundaki savaş aşamaları ise şöyle;
 Romadoria
Meydan Savaşı
1. aşama olan meydan savaşında birlikleriniz düşman birlikleriyle kale ve kulelerin özelliklerinden etkilenmeyecek şekilde boş alanda karşılaşır. Saldıran birliğin yenmesine üzerine ordu bir sonraki aşamaya geçmek üzere düşmana doğru ilerler.
 Romadoria
Kuşatma
2.aşama olan kuşatma da savunma birlikleri, saldırı birliklerini şehrin önünde karşılar. Bu aşamada meydan savaşından farklı olarak savunma birlikleri şehrindeki kale, okçu kuleleri ve tuzakların saldırı ve savunma özelliklerinden faydalanır. Saldırı ekibinin tüm savunmayı başarılı şekilde geçmesi durumunda birliklerin düşman şehrine girmesiyle 3. ve son aşamaya geçilir.
Şehir Savaşları
3. ve son aşama olan şehir savaşlarında hayatta kalan saldırı birlikleri şehrin içindeki savunma birlikleriyle mücadele eder. Mücadele sonunda saldırı birliklerinin galip gelmesi durumunda düşman şehri kuşatılır, savunma birliğinin yenmesi durumunda ise saldırı birliği şehirden atılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder