9 Ekim 2013 Çarşamba

UMAYKUT ONLINE

Umaykut Online, Türk Orta Asya tarihini konu alan ve tamamen ücretsiz olan bir tarayıcı tabanlı devasa çevrimiçi strateji oyunudur.

Oyunda Hunlar, Göktürkler ve Selçuklular Türk dünyasını birleştirmek için kıyasıya bir mücadele içine girmişlerdir.

Umaykut Online'da amaç öncelikle bir birlik kurmak, sonra bu ittifak içindeki oyunculardan en az bir Hun, bir Göktürk ve bir Selçuklu oyuncusunun 10 seviye Umaykut kurmasını sağlamaktır. Umaykut binası bir dünya harikası olduğundan, bu binaları kuran birlik Türk dünyasını birleştirme kudretine sahip olduğunu ispatlayacak ve oyunu kazanacaktır.
Umaykut Online
Hikaye
Tarihimiz parıldar zafer öyküleriyle. Hiç bir kavim duramazdı önümüzde. Lakin şimdi bir millet, çok devletiz. Yayımız kopuk, kılıcımız kırık, kavmimiz dağınık... Artık elimizde bir parça umut, bir de unutulmuş görkemimizin gölgesi kaldı.Umalım ki Tengri kutunu yeniden bağışlasın yüzümüze. Işığın derinliklerinden ulu bir han göndersin bize. Tüm ulusumuzu birleştirip, tek bayrak altında toplasın diye.
Umalım ki Tengri, kutunu bağışlasın hepimize. “
Birlik Ağıtı – Kayıp Orhun Kitabeleri VII. Anıt
Kimse bu anıtların nereden geldiğini ve kim tarafından yazıldığını bilmiyordu. Göktürk çobanlarının bir mağarada bulduğu bu anıtlar apaçık bir şekilde saklanmaya çalışılmıştı. Bu yüzden onlara unutulmuş anıtlar dendi. İnanılan oydu ki, onlar kayıp Orhun kitabeleriydi.
Anıtların bulunuşu Göktürk hanedanında büyük şaşkınlığa ve hayranlığa yol açtı. Ticaret kervanlarının taşıdığı fısıltılar ile önce Hunlar, sonra Selçuklular anıtların bulunduğunu öğrendiler. Hepsi bu olayı tanrının açık bir işareti olarak görüyordu. Hepsi inanıyordu ki zamanında bu anıtları kim gizlediyse, Türklerin birleşmesinden korkmuştu. Ve hepsi inanıyordu ki, artık tanrı Türklerin birleşmesini istiyordu.
Çünkü hepsi, 7. Kitabeyi, “Birlik Ağıtı”nı okumuştu.
Şimdi geriye tek bir soru kalıyordu... Anıtın işaret ettiği lider kim olacaktı? Türkleri birleştirebilecek o kutlu komutan, “Uluhan”, hangi hükümdar olacaktı?
Umaykut Online

Özellikler

  • Üç farklı ırk, üç farklı oynanış tarzı... Saldırgan ve hızlı Hunlar mı, savunmacı ve yayılmacı Göktürkler mi, güçlü ekonomisi ve dengeli ordusuyla Selçuklular mı size hitap ediyor? Tarafınızı seçin, Türk ulusunu siz birleştirin!
  • İttifaklar ve dev savaşlar... 30 oyuncuya kadar katılımın mümkün olduğu dev birlikler ile derinleşen diplomasinin, çeşitlenen stratejilerin ve daha etkileyici hale gelen savaşların keyfini çıkartın. Unutmayın, Türk dünyasını sadece bir ittifak birleştirebilecek!
  • Keşfedilmeyi bekleyen uçsuz bucaksız Orta Asya toprakları! Her oyuncu 10 şehre kadar genişleyebilen beyliğiyle büyük toprakları yönetebilir. Ne var ki önemli olan verimli kaynakları bulmak ve bu kaynaklara yakın şehirler kurarak avantajlı bölgeleri ele geçirmektir.
  • Görkemli Türk tarihinden eşsiz karakterler! Umaykut Türk oyun geliştiricileri tarafından sadece Türk oyuncuları için geliştirilmiş özel bir oyundur. Başka hiç bir oyunda bulamayacağınız görkemli tarihimize ait eşsiz karakterler ve kahramanlar sadece Umaykut'ta!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder